Sveitsin hiihtokeskus laajentuu poikkeuksellisen suurilla investoinneilla.

12.2.2022

Sveitsin hiihtokeskus rahoittaa osan tulevasta laajennuksesta kausikorttikampanjalla. Osta nyt kausikortti kaudelle 2022-23 ennakkohintaan 179€ ja olet mukana uutta Sveitsiä rakentavassa yhteisössä. Kausikortin voi ostaa verkkokaupasta tai keskuksen lipunmyynnistä 1.3. mennessä.

Sveitsin hiihtokeskus on luonut uuden Masterplan -suunnitelman, jossa on piirretty suuntaviivat kuinka Etelä-Suomen puhutuin hiihtokeskus vastaa kasvavaan laskijamäärään tulevina vuosina kehittäen suorituspaikkoja palvelemaan kaikkia laskijaryhmiä entistä paremmin. Poikkeuksellisen suunnitelmasta tekee se, että Etelä-Suomessa laskettelukeskuksia ei juurikaan ole viime vuosina laajennettu.

Suunnitelma sisältää sekä kiinteistöjä, että uusia rinteitä ja lopulta mahdollisesti uusia hissejä. Suunnitelma kestää useita vuosia ja on investointiarvoltaan miljoonaluokkaa. ”Olemme 16 ensimmäisen yrittäjäkuukauteni aikana moninkertaistaneet laskijamäärät Sveitsissä. Tiesimme aloittaessa, että investointitarpeet ovat suuria ja tässä on ensimmäinen yleisölle julkaistava rajattu kehittämissuunnitelma.”, sanoo Sveitsin yrittäjä ja toimitusjohtaja Matias Petäistö. ”Samalla julkaisemme ensi kaudelle ennakkohintaisen kausikorttikampanjan 1.3 asti. Kausikortin ensi talveksi saa nyt hintaan 179€ ja kampanjan tuotto käytetään kokonaisuudessaan ensi kaudella toteutuviin investointeihin. Koemme että tämä on yksi hyvä tapa kehittää keskuksesta entistä parempi yhdessä laskijoiden kanssa.” Petäistö jatkaa.

Ensimmäisenä toteutettavana kohteena seuraavalle kaudelle on Sveitsi Supernatural -alue, jossa nykyisen Snow Plazan viereen luodaan uusi metsärinne, johon tuodaan vapaa- ja parkkilaskun välimuotoa edustavia elementtejä. Alueesta tulee lumetettu jolloin sen käyttöaika kaudella kasvaa merkittävästi. Aluetta suunnittelee yhdessä keskuksen kanssa huippulumilautailija Sami Luhtanen.

Ns. tavallisen laskettelun rinnealaa lisätään uudella Banaanirinteellä, jonka rakentaminen aloitetaan keväällä 2022. Banaanirinne kiertää keskuksen huipulta keskuksen takaa liittyen alempana perherinteeseen. Rinne pyritään avaamaan jo kaudelle 2022-23, mutta täyttä varmuutta valmistumisesta ei vielä ole, koska maanrakennustyön laajuus on erittäin mittava. Kevään aikana alkava maanajo aiheuttaa ylimääräistä liikennettä keskuksen sisääntuloon ja pysäköintiin, mutta tällä pyritään projektiaikataulun mahdollisimman nopeaan toteutumiseen.

Kiinteistöjen osalta Sveitsin hiihtokeskus neuvottelee Hyvinkään kaupungin kanssa täysin uuden ravintolarakennuksen rakentamisesta. Parhaassa mahdollisessa tapauksessa uusi ravintola palvelee asiakkaita kaudella 2023-24.

Uuden Masterplanin ansiosta Sveitsi vahvistaa mahdollisuuksia palvella entistä suurempaa joukkoa laskijoita ja nousee suunnannäyttäjäksi ja Etelä-Suomen merkittävimmäksi laskettelukeskukseksi. Kesällä 2021 lanseerattu tunnuslause ”Eniten laskettavaa Etelä-Suomessa.” saa vähitellen konkretiaa ja katetta. Tällä kaudella Sveitsi tavoittelee yli 150:tä hissien aukiolopäivää ja 1,5 miljoonaa hissinousua.

Haluatko olla osa uutta Sveitsiä rakentavaa laskijayhteisöä ja haluatko laskea ensi kaudella Etelä-Suomen puhutuimmassa ja kehittyvimmässä keskuksessa. Osta kausikortti nyt. Verkkokaupassa voit maksaa normaaleilla maksutavoilla kuten verkkopankista tai luottokortilla. Keskuksen lipunmyynnissä käyvät myös kaikki liikunta- ja virike-edut.

Tervetuloa uudistuvaan Sveitsiin. Let’s do this!

Lisää rinteitä auki. Ensilaskut uudessa Banaani-rinteessä.

Uusi pitkä ja helppo yli vuoden mittavin maansiirtotöin rakennettu Banaani -rinne avautui 1. Joulukuuta klo 16. Samalla avattiin iso hyppylinja ja lauantaina avataan Sveitsi Super Natural, joka on lumilautailija Sami "Dr Luti" Luhtasen mestariteos. Se yhdistelee...

Iso Mäki auki ja Black Friday tarjoukset

Kolmantena rinteenä avautuu 20.11. Iso Mäki ja kolmantena hissinä toinen...

PERHERINNE AUKEAA 30.10

Lumetus etenee ja maanantaina avataan jo toinen täysimittainen rinne ja hissi....

Päivän kurssit

Avoimet hissit

4/6

Avoimet rinteet

7/9

Meininki

6/5

Yhteystiedot

Sveitsin Hiihtokeskus Oy
Pujottelutie 1
05880 Hyvinkää
info@sveitsinhiihtokeskus.fi
Myynti/Info 0400 877 077
Hiihtokoulu  0400 418 858
Vuokraamo 0400 954 585
Ravintola 040 1662 221

Sveitsi-info

Verkkosivuston kuvat Tom Brunberg, Tiia Nyholm, Ville Vappula ja Pasi Salminen.