Tervetuloa Sveitsin hiihtokouluun!

 

KURSSIEN VARAUSKALENTERI   YKSITYISTUNTIEN VARAUS

Tarjoamme kursseja erilaisille ryhmille ja räätälöimme yksityistunteja asiakkaillemme. Hiihdonopettajamme ovat koulutettuja alan ammattilaisia. Tarjoamme opetusta suksilla ja laudoilla – käytettävissä on myös soveltavan laskemisen hiihdonopettaja (fysioterapeutti). Teemme yhteistyötä välinevalmistajien ja vuokraamon kanssa, joten uusien lajien kokeilu on opastuksessamme turvallista – ja oppiminen innostavaa.

Lapsiryhmille suunnattu Werneri -hiihtokoulu on kurssimuotoinen opetussarja, joka on Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) lisenssituote. Kullekin lapselle löytyy oma tasoryhmä, jossa onnistutaan ja opitaan iloisesti tekemällä. Leikkimielisyyttä unohtamatta.

Hiihtokouluun voi ottaa yhteyttä sähköpostitse, soittamalla tai tekstaamalla. Haluamme olla vastuullinen toimija ja kasvatamme kokeneiden kouluttajiemme avulla paitsi osaavia alppi- ja lumilautaopettajia, myös lajikulttuuria. Meille on tärkeää, että kanssamme toimiminen ja oppiminen on hyvä kokemus.

Opetusta saa tarvittaessa myös suomen lisäksi myös ruotsin-, venäjän ja englannin kielillä.

Voit varata hiihtokoulun otsikon alla olevista linkeistä eli  verkkokaupasta, lisätietoja voit laittaa osoitteeseen hiihtokoulu@sveitsinhiihtokeskus.fi tai tekstaamalla numeroon:  0400 418 858

Hiihtokoulun hinnasto
Hinnat 2023-2024

Hiihtokoulutunti / yksityistunti Kesto Hinta
1 henkilö 50 min 60 €
2 henkilöä 50 min 90 €
1 henkilö 100 min 100 €
2 -3 henkilöä (85 €/osallistuja) 100 min 170-255 €
min 4 henkilöä  – kurssi 2 pv * 100 min  200 min 135 €/osallistuja

Kaikki hinnat sis alv 24%.

Ryhmätunti eri ikäisille oppilaille (aikuiset ja lapset) ei useinkaan ole toimiva järjestely, sillä aikuisia ja lapsia opetetaan eri tavoin. Lapset tarvitsevat lisäksi keskittymisrauhaa ja hyvän oppimisympäristön – pyrimme toimimaan yhteistyössä vanhempien / huoltajien kanssa. 

Toivomme, että hiihdonopettaja saa kaiken sellaisen olennaisen tiedon oppilaasta, jolla varmistetaan turvallinen ja onnistunut oppimiskokemus. Jos esim. oppilaalla on jotakin erityistarpeita, tunnin suunnittelussa voidaan varautua niihin riittävästi etukäteen.

Hiihtokoulutunti maksetaan verkkokaupassa, kun opetusaika ja opettaja buukataan. Erityisesti sopimalla maksun voi suorittaa myös lipunmyynnissä ennen tunnin alkua. Maksukuitti kannattaa säilyttää ja näyttää opettajalle maksun tositteena.

Hiihtokeskus tarjoaa hissinousut opetuksen ajaksi. Tunnin jälkeen saa alennuksen saman päivän hissilipusta, joten kysy siitä lisää!

Vuokravälineet hankitaan hiihtokeskuksen vuokraamosta ennen tunnin alkua ja maksu maksetaan vuokraamoon. Vuokraamossa asioidaan terveysturvallisesti.

Hiihtokoulun voi antaa myös lahjaksi. Löydät lahjakorttimme verkkokaupasta

Werneri -hinnasto 2022-2023

Kurssi Hinta / osallistuja
Wernerin esikoulu 4-5 v (2 x 90 min) 90 €
Wernerikurssit 4 x 100 min 179 €

Werneri -kurssit lapsille

Olemme erityisesti lasten opetukseen erikoistunut hiihtokoulu. Olemme vuodesta 2006  asti olleet avainrooleissa kehittämässä SHKY lisenssituotteena markkinoitua Werneri -ohjelmaa. Tämän vuoksi Wernerikurssit ovat keskeinen osa kurssitarjontaamme.

Peruskurssi kestää yhteensä 400 min. Kurssitusta on 4 päivänä, 100 min per päivä. Talvilomaviikkojen aikaan kurssi voi olla peräkkäisinä päivinä, muulloin kaksi kertaa viikossa. Suksiryhmissä toimii vastuuopettaja; ryhmän koon perusteella kurssille osallistuu lisäopettajia ja tarvittaessa riittävä määrä apuopettajia. Isommissa ryhmissä toimii useampia opettajia.

Laskuvälineiden kurssilaisille tarjottava vuokrahinta on 20€ päivä. 

Wernerin esikoulu 4-5 vuotiaille

Werneri auttaa ja opastaa perheen pienimmät toimimaan itsenäisesti rinteessä. Koska kyseessä ovat ensimmäiset kurssipäivät, ovat myös tunnit lyhyempiä ja taukoja pidetään riittävästi. Esikoulu on kahden päivän opetusta, jolloin lapsi oppii laskemaan loivassa rinteessä, osaa käyttää mattohissiä, oppii kääntymään varmasti molempiin suuntiin, ymmärtää rinteen liikennesääntöjä sekä osaa väistää, jarruttaa, pitää riittävää etäisyyttä ja pysähtyä tarvittaessa. Oppimisen kannalta tärkeintä on lapsen jaksamisen seuraaminen – tulevalla kaudella ”Eskari” tai ”Viskari” -ryhmien kesto on (jaksamisen mukaisesti) puolitoista tuntia per kerta (la-su).

LumiWerneri (suksiKURSSI)

Kurssi on tarkoitettu 5 – 12 -vuotiaille laskuharrastustaan aloitteleville lapsille. Kurssin jälkeen lapsi osaa toimia itsenäisesti rinteessä; kääntää, jarruttaa, pysähtyä, käyttää hissiä, nousta ylös kaaduttuaan ja huolehtia välineistään. Nämä wernerit oppivat kurssilla rinneturvallisuuden pääsäännöt ja oppivat liikkumaan rinteessä ryhmässä – ja yksin. Tämän myötä koko perhe voi nauttia yhteisistä rinnepäivistä ja mukavasta lumiharrastuksesta.

VauhtiWerneri (suksiKURSSI)

Kurssi on tarkoitettu vähintään 6-vuotiaille jo laskettelun perusteet hyvin hallitseville lapsille. Tämä on jatkotason ohjelma lapsille, jotka ovat käyneet LumiWernerin tai omaavat kurssilla opetettavat perustaidot. Kurssin jälkeen lapsi etenee erilaisissa rinne- ja lumiolosuhteissa varmasti. Lapsi osaa myös käyttää erilaisia hissejä ja pystyy omatoimisesti hyödyntämään oppimiaan taitoja.

lumilautailun alkeet

Kurssi on tarkoitettu lautailuharrastustaan aloitteleville (vähintään 8-vuotiaille) lapsille. Kurssilaisen tulee osata irrottaa ja kiinnittää itse siteet ja hänen tulee pystyä ryhmässä tapahtuvaan harjoitteluun. Alle 8-vuotiaiden lasten lumilautakokeiluun suositellaan yksityistuntia, sillä lumilautailu vaatii erityisen paljon opettajan tukea.

Kurssilla nuori lautailija oppii lumilautailun perusteet. Kurssin jälkeen lapsi osaa laskea loivissa rinteissä, käyttää erilaisia hissejä ja nousta ylös kaaduttuaan. Lapsi osaa hyödyntää hiihtokeskuksen tarjoamia laskumahdollisuuksia turvallisesti.

jatkokurssiT LUMIlaudalla

Jatkotason ohjelma on lapsille, jotka ovat käyneet alkeiskurssin tai omaavat vastaavat kurssilla opetettavat taidot. Kurssin jälkeen lapsi on varma laudalla ja hisseissä, hän pystyy omatoimisesti ja turvallisesti käyttämään eri hissejä ja rinteitä. Jatkokurssilla tutustutaan myös reileihin, hyppyreihin ja leikkaavaan käännöstapaan. 

Kurssien lisäksi tarjoamme laadukkaita yksityistunteja kaiken ikäisille laskijoille.

 

alppihiihdonopettaja tai lumilautaopettaja I

Järjestämme yhteistyössä Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n (SHKY) hiihdonopettajien ja lumilautaopettajien I -tason koulutuksia. Tämän kauden kaksi opettajakurssia järjestetään samanaikaisesti joulukuussa 2023. 

Kurssiaikataulu, lähijaksot (rinteessä) suoritetaan kahtena peräkkäisenä viikonloppuna:
8.12.2023 klo 17:30-20:00
9.12.2023 klo 9:30-17:00
10.12.2023 klo 9:30-17:00

15.12.2023 klo 17:30-20:00
16.12.2023 klo 9:30-17:00
17.12.2023 klo 9:30-17:00

Ennen rinteessä tapahtuvaa lähijaksoa Opettaja 1 -kurssi sisältää verkko-oppimisjakson (noin 3 viikkoa) ja lähipäivien jakson kahtena peräkkäisenä viikonloppuna. Pidämme kurssin käynnistyspalaverin marraskuussa ennen etäopiskelun aloitusta.

Kurssin hinta 420 euroa sisältää hissilipun kurssin ajaksi. Hyväksytyksi suoritetulla kurssilla saa pätevyyden opettaa SHKY hiihtokouluissa. Kurssin minimi-ikä on 17-vuotta. Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja pidätämme oikeudet muutoksiin.

Ilmoittautuminen kurssille viimeistään 1.11.2023

Kiinnostuitko? Tule mukaan oppimaan kanssamme! Ilmoittaudu ja kerro itsestäsi lisää  uffe.tollet@gmail.com  puh 040 8402942.

Jos kaipaat lisätietoja tai esitteen kurssista, ota meihin yhteyttä hiihtokoulu@sveitsinhiihtokeskus.fi

ILTA- JA Viikonloppukurssit

Aikuisten kurssit

Kurssin tarkoitus on kehittää laskutaitoja ja parantaa suoritusvarmuutta. Jaamme ryhmät rinteissä siten, että jokaiselle löytyy sopiva porukka. Aikuisten kursseja järjestetään kysynnän mukaan. Löydät kurssitarjontaa kotisivuiltamme ja voit ilmoittautua verkkokaupassa.

Opettajamme ovat kokeneita alan ammattilaisia! Tule mukaan kivaan porukkaan!

Järjestämme räätälöityjä yksityiskursseja myös erilaisille ryhmille:

  • Ilmoittautuminen sähköpostilla tai puhelimitse.
  • Kurssin hinta on 135 € / osallistuja (hinta sisältää hissinousut kurssin ajan).
  • Kurssi 2 x 100 min.
  • vähintään 4 osallistujaa. Lautaryhmien maksimikoko on 8 henkeä per opettaja, suksiryhmissä 10 per opettaja. 

Alkeiskurssit suksilla ja laudalla

Kurssilla lähdetään liikkeelle laskemisen alkeista, tasamaalta ja mattohissiltä kohti itsenäistä hiihtokeskuksen käyttöä. Kurssille tarvitaan intoa uuden oppimiseen, sisukkuutta ja avointa asennetta. Erityisesti lumilautailu on jännittävä harrastus ja alkuvaiheen huolellinen harjoittelu palkitaan vasta myöhemmin. 

Jatkokurssit eri välineillä

Alkutaitojen varmistuessa treenaamme yhdessä myös maastoon, lumeen ja eri tilanteisiin soveltamista. Tavoitteena on oppia leikkaava käännöstapa ja hyödyntää uusimpia välineitä, aluksi vaikka korkeatasoisesta vuokraamostamme.
Järjestämme myös Ratalaskukursseja tarvittaessa. 

Ilmoittautuminen verkkokaupan kautta tai kyselyt sähköpostilla: hiihtokoulu@sveitsinhiihtokeskus.fi tai sms/puhelimitse: 0400 418 858

Kurssin hinta on 80 €/ henkilö ja sen kesto 100 min. Min 4 osallistujaa.

Erikoiskurssit

Freestyle, Freeride ja Kumparelaskutekniikat

10-15 -vuotiaille nuorille suunnattu tapahtumapäivä tai viikonloppu. Osallistuja tulee osata laskea itsenäisesti rinteessä ja käyttää erilaisia hissejä. 

Kurssin tarkoitus on kehittää tasapainoa ja omia taitoja rinteessä ja opastaa nuori turvallisesti hyppyreiden, pressien ja muiden freestylen suorituspaikkojen pariin.  

Osallistuminen suksilla tai laudalla. Samassa ryhmässä ei voi olla laskijoita eri välineillä, sillä suoritukset ovat erilaisia – ja oppimispolku sen vuoksi toisistaan poikkeava.

Kysy yksityistä kurssia omalle porukalle teille sopivaan ajankohtaan

2*100 min kurssin hinta on 90 € /oppilas.
4* 100 min kurssin hinta on 135 € / oppilas.
Min. 4 osallistujaa.

Freestylen perusteet

  • hiihtokoulussamme on opettajina useita freestyle -taitureita ja Suomen parhaimmistoa. 
  • laskuvälineeksi käy yhtä hyvin lauta kuin sukset, mutta suksi- ja lautaryhmät 
  • hyppyjen-, reilauksen-, switch/fakielaskun-, jibauttelun perusteet

Freestyle Camp

Erikseen sovittava leiri tai tapahtumapäivä. 

Osta hiihtokoulutunti tai kurssi lahjaksi

Lahjakortteja on saatavilla yksityistunneille, kursseille tai haluamallesi summalle.  Wernerikurssi on joululahja, josta lapsi saa elämän mittaisen uuden harrastuksen. Teemme vaikkapa pukinkonttiin lahjakirjeen, joten ota meihin yhteyttä. 

Ota yhteyttä

Puhelinnumerot

Lipunmyynti: 0400 877077
Hiihtokoulu: 0400 418 858
Vuokraamo: 0400 954585
Kahvio: 0401662221

Osoite

Pujottelutie 1, 05880 Hyvinkää

Lisätiedot

info@sveitsinhiihtokeskus.fi

Sveitsin kausikortit uudessa valossa 229€

Nyt alkaa uutisia tulevasta kaudesta tippumaan! Aloitetaan kausikorttitarjouksella 229€ jokaon voimassa vain ja ainoastaan 1.9. klo 23.59 saakka. Kausikortin saat helpostiverkkokaupastamme. Niillä liikuntaeduilla jotka eivät verkkokaupassa käy voit myös...

KAUSIVUOKRIEN PALAUTUS

Kausivuokrien palautusajankohdat: 22.5 klo 15-18 24.5 klo 15-18

KAUDEN PÄÄTÖS LAUANTAINA 29.4

Kausi päättyy lauantaina 29.4, rinne auki 10-15, musiikkia & Hakun...

Päivän kurssit

Avoimet hissit

0/6

Avoimet rinteet

0/8

Meininki

6/5

Yhteystiedot

Sveitsin Hiihtokeskus Oy
Pujottelutie 1
05880 Hyvinkää
info@sveitsinhiihtokeskus.fi
Myynti/Info 0400 877 077
Hiihtokoulu  0400 418 858
Vuokraamo 0400 954 585
Ravintola 040 1662 221

Sveitsi-info

Verkkosivuston kuvat Tom Brunberg, Tiia Nyholm, Ville Vappula ja Pasi Salminen.