Tervetuloa Sveitsin hiihtokouluun!

 

KURSSIEN VARAUSKALENTERI   YKSITYISTUNTIEN VARAUS

Tarjoamme kursseja erilaisille ryhmille ja räätälöimme yksityistunteja asiakkaillemme. Hiihdonopettajamme ovat koulutettuja alan ammattilaisia. Tarjoamme opetusta suksilla ja laudoilla – käytettävissä on myös soveltavan laskemisen hiihdonopettaja (fysioterapeutti). Teemme yhteistyötä välinevalmistajien ja vuokraamon kanssa, joten uusien lajien kokeilu on opastuksessamme turvallista – ja oppiminen innostavaa.

Lapsiryhmille suunnattu Werneri -hiihtokoulu on kurssimuotoinen opetussarja, joka on Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) lisenssituote. Kullekin lapselle löytyy oma tasoryhmä, jossa onnistutaan ja opitaan iloisesti tekemällä. Leikkimielisyyttä unohtamatta.

Hiihtokouluun voi ottaa yhteyttä sähköpostitse, soittamalla tai tekstaamalla. Haluamme olla vastuullinen toimija ja kasvatamme paitsi hiihdonopettajia, myös lajikulttuuria. Meille on tärkeää, että kanssamme oppiminen on hyvä kokemus.

Opetusta saa tarvittaessa myös ruotsin-, venäjän ja englannin kielillä.

Voit varata hiihtokoulun verkkokaupasta, lisätietoja voit laittaa osoitteeseen hiihtokoulu@sveitsinhiihtokeskus.fi tai tekstaamalla numeroon:  0400 418 858

 Hiihtokoulun hinnasto

Hinnat 2021-2022

Hiihtokoulutunti / yksityistunti Kesto Hinta
1 henkilö 50 min 50 €
2 henkilöä 50 min 80 €
1 henkilö 100 min 90 €
2 henkilöä 100 min 160 €
3 henkilöä (lisää kohdasta ryhmät) – 2 * 100 min 200 min 320 €

Kaikki hinnat sis alv 24%.

Ryhmätunti eri ikäisille oppilaille (aikuiset ja lapset) ei useinkaan ole toimiva järjestely, sillä aikuisia ja lapsia opetetaan eri tavoin. Lapset tarvitsevat lisäksi keskittymisrauhaa ja hyvän oppimisympäristön – pyrimme toimimaan yhteistyössä vanhempien / huoltajien kanssa. 

Toivomme, että hiihdonopettaja saa kaiken sellaisen olennaisen tiedon oppilaasta, jolla varmistetaan turvallinen ja onnistunut oppimiskokemus. Jos esim. oppilaalla on jotakin erityistarpeita, hiihdonopettajamme voivat varautua niihin etukäteen.

Hiihtokoulutunti maksetaan verkkokaupassa, kun opetusaika ja opettaja buukataan. Erityistilanteissa sopimalla maksun voi suorittaa myös lipunmyynnissä ennen tunnin alkua. Maksukuitti kannattaa säilyttää tositteena.

Hiihtokeskus tarjoaa hissinousut opetuksen ajaksi.

Vuokravälineet hankitaan hiihtokeskuksen vuokraamosta ennen tunnin alkua ja maksu maksetaan vuokraamoon. Vuokraamossa asioidaan terveysturvallisesti, suosittelemme sisätiloissa maskin käyttöä.

Hiihtokoulun voi antaa myös lahjaksi. Löydät lahjakorttimme verkkokaupasta

Werneri -hinnasto 2021-2022

Kurssi Hinta / osallistuja
Wernerin esikoulu 4-5 v (2 x 60 min) 90 €
Wernerikurssit 4 x 100 min 150 €

Werneri -kurssit lapsille

Olemme erityisesti lasten opetukseen erikoistunut hiihtokoulu. Tämän vuoksi Wernerikurssit ovat keskeinen osa kurssitarjontaamme.
Kurssi kestää yhteensä 400 min. Kurssitusta on 4 päivänä, 100 min per päivä. Talvilomaviikkojen aikaan kurssi voi olla peräkkäisinä päivinä, muulloin kaksi kertaa viikossa. Suksiryhmissä toimii vastuuopettaja, lisäopettajia ja tarvittaessa apuopettajia. Suksiryhmään voidaan ottaa yli 10 lasta, lumilautaryhmien koko on maksimissaan 8 henkeä. Isommissa yhmissä toimii useampia opettajia

Laskuvälineiden vuokrahinta Werneri -kurssilaisille on 20€ päivä. 

Wernerin esikoulu 4-5 vuotiaille

Werneri auttaa ja opastaa perheen pienimmät toimimaan itsenäisesti rinteessä. Koska kyseessä ovat ensimmäiset kurssipäivät, ovat myös tunnit lyhyempiä ja taukoja pidetään riittävästi. Esikoulu on kahden päivän opastavaa opetusta, jolloin lapsi oppii laskemaan loivassa rinteessä, osaa käyttää mattohissiä, oppii kääntymään varmasti molempiin suuntiin, ymmärtää rinteen liikennesääntöjä sekä osaa väistää, jarruttaa, pitää riittävää etäisyyttä ja pysähtyä tarvittaessa.

LumiWerneri (suksi)

Kurssi on tarkoitettu 5 – 10 -vuotiaille laskuharrastustaan aloitteleville lapsille. Kurssin jälkeen lapsi osaa toimia itsenäisesti rinteessä; kääntää, jarruttaa, pysähtyä, käyttää hissiä, nousta ylös kaaduttuaan ja huolehtia välineistään. Nämä wernerit oppivat kurssilla rinneturvallisuuden pääsäännöt ja oppivat liikkumaan rinteessä ryhmässä – ja yksin. Tämän myötä koko perhe voi nauttia yhteisistä rinnepäivistä ja mukavasta lumiharrastuksesta.

VauhtiWerneri (suksi)

Kurssi on tarkoitettu vähintään 7-vuotiaille jo laskettelun perusteet hallitseville lapsille. Tämä on jatkotason ohjelma lapsille, jotka ovat käyneet LumiWernerin tai omaavat kurssilla opetettavat perustaidot. Kurssin jälkeen lapsi etenee erilaisissa rinne- ja lumiolosuhteissa varmasti. Lapsi osaa myös käyttää erilaisia hissejä ja pystyy omatoimisesti hyödyntämään oppimiaan taitoja.

lumilautailun alkeet

Kurssi on tarkoitettu lautailuharrastustaan aloitteleville (vähintään 8-vuotiaille) lapsille. Kurssilaisen tulee osata irrottaa ja kiinnittää itse siteet ja hänen tulee pystyä ryhmässä tapahtuvaan harjoitteluun. Alle 8-vuotiaiden lasten lumilautakokeiluun suositellaan yksityistuntia.

Kurssilla nuori lautailija oppii lumilautailun perusteet. Kurssin jälkeen lapsi osaa laskea loivissa rinteissä, käyttää erilaisia hissejä ja nousta ylös kaaduttuaan. Lapsi osaa hyödyntää hiihtokeskuksen tarjoamia laskumahdollisuuksia turvallisesti.

jatkokurssi laudalla

Jatkotason ohjelma on lapsille, jotka ovat käyneet alkeiskurssin tai omaavat vastaavat kurssilla opetettavat taidot. Kurssin jälkeen lapsi on varma laudalla ja hisseissä, hän pystyy omatoimisesti ja turvallisesti käyttämään eri hissejä ja rinteitä. Jatkokurssilla tutustutaan myös reileihin, hyppyreihin ja leikkaavaan käännöstapaan.

ILTA- JA Viikonloppukurssit

Aikuisten kurssit

Kurssin tarkoitus on kehittää laskutaitoja ja parantaa suoritusvarmuutta. Jaamme ryhmät rinteissä siten, että jokaiselle löytyy sopiva porukka. Aikuisten kursseja järjestetään kysynnän mukaan. Löydät kurssitarjontaa kotisivuiltamme ja voit ilmoittautua verkkokaupassa.

Järjestämme räätälöityjä yksityiskursseja myös erilaisille ryhmille:

  • Ilmoittautuminen sähköpostilla tai puhelimitse.
  • Kurssin hinta on 80 € / osallistuja (hinta sisältää hissinousut kurssin ajan).
  • Kurssi 2 x 100 min.
  • vähintään 4 osallistujaa. Lautaryhmien maksimikoko on 8 henkeä, suksiryhmissä 10. 

Alkeiskurssit suksilla ja laudalla

Kurssilla lähdetään liikkeelle laskemisen alkeista, tasamaalta ja mattohissiltä kohti itsenäistä hiihtokeskuksen käyttöä. Kurssille tarvitaan intoa uuden oppimiseen, sisukkuutta ja avointa asennetta. Erityisesti lumilautailu on jännittävä harrastus ja alkuvaiheen huolellinen harjoittelu palkitaan vasta myöhemmin. 

Jatkokurssit eri välineillä

Alkutaitojen varmistuessa treenaamme yhdessä myös maastoon, lumeen ja eri tilanteisiin soveltamista. Tavoitteena on oppia leikkaava käännöstapa ja hyödyntää uusimpia välineitä, aluksi vaikka korkeatasoisesta vuokraamostamme.
Järjestämme myös Ratalaskukursseja tarvittaessa. 

Ilmoittautuminen verkkokaupan kautta tai kyselyt sähköpostilla: hiihtokoulu@sveitsinhiihtokeskus.fi tai sms/puhelimitse: 0400 418 858

Kurssin hinta on 80 €/ henkilö ja sen kesto 100 min. Min 4 osallistujaa.

Erikoiskurssit

Freestyle, Freeride ja Kumparelaskutekniikat

10-15 -vuotiaille nuorille suunnattu tapahtumapäivä tai viikonloppu. Osallistuja tulee osata laskea itsenäisesti rinteessä ja käyttää erilaisia hissejä. 

Kurssin tarkoitus on kehittää tasapainoa ja omia taitoja rinteessä ja opastaa nuori turvallisesti hyppyreiden, pressien ja muiden freestylen suorituspaikkojen pariin.  

Osallistuminen suksilla tai laudalla. Samassa ryhmässä ei voi olla laskijoita eri välineillä, sillä suoritukset ovat erilaisia – ja oppimispolku sen vuoksi toisistaan poikkeava.

Kysy yksityistä kurssia omalle porukalle teille sopivaan ajankohtaan

2*100 min kurssin hinta on 100 € /oppilas.
4* 100 min kurssin hinta on 140 € / oppilas.
Min. 4 osallistujaa.

Freestylen perusteet

  • hiihtokoulussamme on opettajina useita freestyle -taitureita. 
  • laskuvälineeksi käy yhtä hyvin lauta kuin sukset, mutta suksi- ja lautaryhmät 
  • hyppyjen-, reilauksen-, switch/fakielaskun-, jibauttelun perusteet

Freestyle Camp

Erikseen sovittava leiri tai tapahtumapäivä. Katso lisää verkkokaupastamme (esim. 12.2.2022 teemapäivä laudalla)

Osta hiihtokoulutunti lahjaksi

Lahjakortteja on saatavilla yksityistunneille, kursseille tai haluamallesi summalle. 

Ota yhteyttä

Puhelinnumerot

Lipunmyynti: 0400 877077
Hiihtokoulu: 0400 418 858
Vuokraamo: 0400 954585
Kahvio: 0401662221

Osoite

Pujottelutie 1, 05880 Hyvinkää

Lisätiedot

info@sveitsinhiihtokeskus.fi

Sveitsi avaa jotain täysin uutta laskettavaa – Super Natural ja ennakkokausikortit

Sveitsi tarjoaa laskijoille jotain täysin uutta tulevalla laskukaudella, kun yhteistyössälumilautailija Sami Luhtasen kanssa rakennetaan parhaillaan Sveitsi Super Natural -aluetta,johon tulee paitsi luonnonmuotoja myös luonnonmateriaaleista rakennettujaobstaakkeleita....

KAUSI PÄÄTTYY MAANANTAINA 9.5

Sveitsi sulkee hissinsä kuluvalta laskettelukaudelta tiettävästi viimeisenä Suomessa maanantaina 9.5. Aukiolot: pe 6.5 16-20 la 7.5 10-16 ma 9.5 16-20 KAVERIMAANANTAI Rinteitä auki 1/7 Snow Plaza hissejä 2/5 sompahissit. Päivälippu 16€ (ei sis. etäkorttia)...

Yleisön pyynnöstä – ylimääräinen ennakkokausikorttien kampanja

Sveitsi on edelleen auki tällä kaudella ainakin keskiviikkona 27.4. klo 16-20, perjantaina 29.4. klo 16-20 ja lauantaina 30.4. klo 10-16. Tällä hetkellä käytössä on Iso Mäki, Perherinteet sekä Snow Plaza. Tämän historiallisen Pitkä Kevät TM jakson aikana olemme...

SVEITSI RIKKOO KAIKKI ENNÄTYKSET. AUKIOLOT JATKUVAT MAHDOLLISESTI TOUKOKUULLE!

Sveitsin Pitkä Kevät TM-konsepti tuottaa tulosta ja laskukulttuuri muuttuu niin että laskijat löytävät keväälläkin rinteeseen. Toistaiseksi vahvistetut aukioloajat: 24.4 su 10-16 ma 16-20 ke 16-20 pe 16-20 30.4 vappu 10-16 Loppukauden voit laskea yhdellä lipulla...

AUKIOLOT 19-24.4

Ti-Pe 16-20 La-Su 10-16

PÄÄSIÄINEN & PITKÄ KEVÄT INVITATIONAL

Keskus auki pääsiäisenä pe-ma 10-16. Tiistaista 19.4 alkaen keskus auki 16-20. Lauantaina Pitkä Kevät Invitational - reilikilpailu 10-16 Snow Plazalla. Plaza auki normaalisti, 3 obstaakkelia suljettu päivän ajan kilpailun takia.

PÄÄSIÄISVIIKON AUKIOLO

11-14.4 ma-to 16-2030 15-18.4 pe-ma 10-16 Alppimaa suljettu

VUOKRAAMOVÄLINEET MYYNNISSÄ

Käytetyt vuokraamovälineet nyt myynnissä, lisätietoja välinevuokraamosta.

AUKIOLOAJAT

Ma 16-2030 Ti 16-2030 Ke 13-2030 To 16-2030 Pe 13-2030 La 10-18 Su 10-18

VIIKONLOPUN KILPAILUT

Lauantaina 12.3 Sveitsissä järjestetään Fearless Finns Freeski Tour osakilpailu. Kilpailujen vaikutukset rinteiden käyttöön: Snow plaza suljettu: 1115-1200 ja 1345-1430 Pieni hyppylinja suljettu: 1215-13 Iso hyppylinja suljettu: 1445-1530 Sunnuntaina 13.3 Kia Ski Tour...

Päivän kurssit

Avoimet hissit

0/5

Avoimet rinteet

0/8

Meininki

6/5

Yhteystiedot

Sveitsin Hiihtokeskus Oy
Pujottelutie 1
05880 Hyvinkää
info@sveitsinhiihtokeskus.fi
Myynti/Info 0400 877 077
Hiihtokoulu  0400 418 858
Vuokraamo 0400 954 585
Ravintola 040 1662 221

Sveitsi-info

Verkkosivuston kuvat Tom Brunberg, Tiia Nyholm, Ville Vappula ja Pasi Salminen.