Tervetuloa vuoden 2023 hiihtokouluun!

Linkit kurssien ja yksityistuntien varauksia varten:

KURSSIEN VARAUSKALENTERI   YKSITYISTUNTIEN VARAUS

Rinteet ovat lämpimästä säästä huolimatta edelleen huippukunnossa! 

Oletko koskaan haaveillut hiihdonopettajan työstä? Koulutamme useamman tasoisia opettajia Sveitsissä. Alla ensi kauden tärkeitä päivämääriä opettajille ja apuopettajille:

Hiihdonopettajakurssi Opettaja-1 suksi/lumilauta pidetään pe-su  29.11.-1.12.  ja 13.-15.12. Kurssin hinta-arvio on 420 – 450 euroa osallistujamäärästä riippuen, hinta sisältää hissiliput. Kysymykset ja/tai ennakkoilmoittautuminen uffe.tollet@gmail.com

Itsenäisyyspäiväviikonloppuna toteutamme Suomen hiihdonopettajat ry:n (SHOry) lumilauta freestylekurssin lumilautaopettajille eli varaa päivämäärät 6.-8.12., jos haluat kehittyä temppujen opettajana tai muuten vaan parkkilaskuun kehittävästä modulista!

Hyvinkään 2. asteen opiskelijoiden (Lukio ja HYRIA) Rinneharjoittelijakurssi pidetään vko 50. Kurssi on ylimääräinen liikunnan kurssi (2 ops), jonka lähijakso toteutetaan ma-pe 9.-13.12. klo 13-17. Kurssiin sisältyy lisäksi 10 tunnin harjoittelu hiihtokouluryhmissä ja kurssilla arvioidaan osallistujien omat laskutaidot, opetustaidot sekä vuorovaikutustaito. Kurssille valitaan osallistujat hakemusten ja haastattelujen perusteella syksyllä 2024. Asiaa voi tiedustella os hiihtokoulu@sveitsinhiihtokeskus.fi tai ennakkoon myös Hyvinkään lukion ja Hyrian koulutusvastaavilta.

Suomen hiihdonopettajat ry:n (SHOry) kanssa yhteistyössä toteutetaan 2-tason suksi-/lumilautaopettajakurssit tammikuussa 2025. Alustavat aikataulut ovat perjantain iltamäki klo 17-20.30, la ja su klo 10-18. Alustava hinta kurssille on n 500 euroa/hlö osallistujamäärästä riippuen. Hissiliput hankitaan erikseen kurssipäivien ajaksi. Kurssille valitaan hakemusten perusteella max 12 osallistujaa molempiin ryhmiin (alppi/lumilauta).

Opettaja 2-kurssien päivämäärät (pe iltamäki, la-su klo 10-18):
10.-12.1.2025
17.-19.1.2025
24.-26.1.2025

 Alustavat kysymykset ja/tai  ilmoittautuminen uffe.tollet@gmail.com 

 —-

Hiihtokoulumme on voittanut 57 suomalaisen hiihtokoulun joukosta tavoitellun Vuoden hiihtokoulu 2023 palkinnon. Valinnan suoritti toimialan ulkopuolinen raati; Business Finlandin johdolla toimialan tunnustuksia jakava työryhmä, johon kuuluu mm. median, lajiliittojen ja yhteistyökumppaneiden edustajia.

 ”Sveitsin hiihtokoulu on  lyhyessä ajassa kehittynyt näkyväksi ja merkittäväksi osaksi hiihtokeskusta. Perustehtävässään hiihtokoulu on saanut hyvää asiakaspalautetta. Yksi avain tähän on ollut itse koulutetut alppi- ja lautaopettajat, joita Sveitsin hiihtokoulu on kouluttanut myös muihin keskuksiin.”

”Erityismaininnan Sveitsin hiihtokoulu ansaitsee paikallisten aktivoimisesta alamäkeen. Suomen mallin mukainen toiminta liikuttaa Sveitsissä lapsia ja nuoria. Lisäksi hiihtokoulu tekee esimerkillistä yhteistyötä paikallisten toimijoiden ja seurojen kanssa.”

Himoksella 4.5.2023
Kristiina Hietasaari, Johtaja, Visit Finland – Business Finland

Olemme tunnustuksesta erittäin otettuja; suuri kiitos siitä kuuluu aktiivisille opettajillemme ja hiihtokeskuksen tarjoamille lumisille puitteille unohtamatta Hyvinkään kaupunkia, joka on tehnyt mahtavaa yhteistyötä kanssamme: Yläasteen nuoret pääsevät kaupungin tukemiin iltapäiväkerhoihin ja II-asteen opiskelijat voivat suorittaa liikunnan ylimääräisiä opintoja nyt myös kanssamme rinteessä.

Tarjoamme kursseja lapsille, nuorille ja aikuisille; erilaisille ryhmille ja räätälöimme yksityistunteja tarpeiden mukaisesti. Hiihdonopettajamme ovat koulutettuja ammattilaisia. Tarjoamme opetusta suksilla ja laudoilla – käytettävissä on myös soveltavan laskemisen lautaopettaja (fysioterapeutti). Teemme aktiivista yhteistyötä välinevalmistajien ja vuokraamon kanssa, joten uusien lajien kokeilu on opastuksessamme turvallista – ja oppiminen innostavaa.

Lapsiryhmille suunnattu Werneri -hiihtokoulu on kurssimuotoinen opetussarja, joka on Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) lisenssituote. Kullekin lapselle löytyy oma tasoryhmä, jossa onnistutaan ja opitaan iloisesti tekemällä. Leikkimielisyyttä unohtamatta.

Hiihtokouluun voi ottaa yhteyttä sähköpostitse, soittamalla tai tekstaamalla. Haluamme olla vastuullinen toimija ja kasvatamme kokeneiden kouluttajiemme avulla paitsi osaavia alppi- ja lumilautaopettajia, myös suomalaista hiihdonopetuksen lajikulttuuria. Meille on tärkeää, että kanssamme toimiminen ja oppiminen on hyvä kokemus.

Opetusta saa tarvittaessa myös suomen lisäksi myös ruotsin ja englannin kielillä. 

Voit varata hiihtokoulun otsikon alla olevista linkeistä eli  verkkokaupasta, lisätietoja voit laittaa osoitteeseen hiihtokoulu@sveitsinhiihtokeskus.fi tai tekstaamalla numeroon: 040 1662221

Hiihtokoulun hinnasto
Hinnat 2023-2024

Hiihtokoulutunti / yksityistunti Kesto Hinta
1 henkilö 50 min 60 €
2 henkilöä 50 min 110 €
1 henkilö 100 min 100 €
2 henkilöä (90 €/osallistuja) 100 min 180 €
min 4 henkilöä  – kurssi 2 pv * 100 min  200 min 135 €/osallistuja

Kaikki hinnat sis alv 24%.

Ryhmätunti eri ikäisille oppilaille (aikuiset ja lapset) ei useinkaan ole toimiva järjestely, sillä aikuisia ja lapsia opetetaan eri tavoin. Lapset tarvitsevat lisäksi keskittymisrauhaa ja hyvän oppimisympäristön – pyrimme toimimaan yhteistyössä vanhempien / huoltajien kanssa. 

Toivomme, että hiihdonopettaja saa kaiken sellaisen olennaisen tiedon oppilaasta, jolla varmistetaan turvallinen ja onnistunut oppimiskokemus. Jos esim. oppilaalla on jotakin erityistarpeita, tunnin suunnittelussa voidaan varautua niihin riittävästi etukäteen.

Hiihtokoulutunti maksetaan verkkokaupassa, kun opetusaika ja opettaja buukataan. Erityisesti sopimalla maksun voi suorittaa myös lipunmyynnissä ennen tunnin alkua. Maksukuitti kannattaa säilyttää ja näyttää opettajalle maksun tositteena.

Hiihtokeskus tarjoaa hissinousut opetuksen ajaksi. Tunnin jälkeen saa alennuksen saman päivän hissilipusta, joten kysy siitä lisää!

Kurssi toteutetaan, kun riittävä ryhmäkoko varmistuu. Werneri-kursseilla minimiosallistujamäärä on 6 lasta ja aikuisten ryhmissä osallistujamäärä on min 4 osallistujaa. Lisäämme opettajia kurssiryhmien koon kasvaessa. 

Vuokravälineet hankitaan hiihtokeskuksen vuokraamosta ennen tunnin alkua ja maksu maksetaan vuokraamoon. Vuokraamossa asioidaan terveysturvallisesti.

Hiihtokoulun voi antaa myös lahjaksi. Löydät lahjakorttimme Sveitsin hiihtokeskuksen verkkokaupasta.

Werneri -hinnasto 2023-2024

Kurssi Hinta / osallistuja
Wernerin esikoulu 4-5 v (2 x 90 min) 90 €
Wernerikurssit 4 x 100 min

179 €

Werneri -kurssit lapsille

Wernerikurssit ovat iso osa kauden kurssitarjontaamme. Olemme olleet vsta 2006 kehittämässä Suomen hiihtokeskusten yhteistä hiihdonopetuskonseptia, jotka saattavat näkyä vähän erilaisina tuotteina eri keskuksissa.

Kokeilemme maaliskuussa 2024 uutta ajatusta – perustaitoja harjoittava lasten kurssi pidetään viikonloppuna ja ensimmäinen järjestetään 23.-24.3. 2024 klo 13-14:30, jolloin kurssi suoritetaan viikonlopun aikana ja se kestää yhteensä 300 min, 1,5 tuntia molempina päivinä. Kurssilla opitaan perusasiat – ja siellä voi testata, viihtyykö lapsi ryhmässä. Muuta ennakkovalmistautumista ei tarvita!

Peruskurssi kestää yleensä 400 min. Kurssitusta on 4 päivänä, 100 min per päivä. Talvilomaviikkojen aikaan kurssi voi olla peräkkäisinä päivinä, muulloin kaksi kertaa viikossa. Suksiryhmissä toimii vastuuopettaja; ryhmän koon perusteella kurssille osallistuu lisäopettajia ja tarvittaessa riittävä määrä apuopettajia. Isommissa ryhmissä toimii useampia opettajia. Ryhmäkoko on min 6 lasta.

Laskuvälineiden kurssilaisille tarjottava vuokrahinta on 20€ päivä (norm 26€/päivä).

Pakkasraja kursseilla on 20 astetta. Pyrimme järjestämään kuitenkin kurssimme alkuperäisessä aikataulussa. Jos käy niin, että kurssin osanottajamäärä jää pieneksi, järjestämme Werneri mini -kurssin yksityistuntien tavoin pienryhmissä. 

Wernerin esikoulu 4-5 vuotiaille

Werneri auttaa ja opastaa perheen pienimmät toimimaan itsenäisesti rinteessä. Koska kyseessä ovat ensimmäiset kurssipäivät, ovat myös tunnit lyhyempiä ja taukoja pidetään riittävästi. Esikoulu on kahden päivän opetusta, jolloin lapsi oppii laskemaan loivassa rinteessä, osaa käyttää mattohissiä, oppii kääntymään varmasti molempiin suuntiin, ymmärtää rinteen liikennesääntöjä sekä osaa väistää, jarruttaa, pitää riittävää etäisyyttä ja pysähtyä tarvittaessa. Oppimisen kannalta tärkeintä on lapsen jaksamisen seuraaminen – tulevalla kaudella ”Eskari” tai ”Viskari” -ryhmien kesto on (jaksamisen mukaisesti) puolitoista tuntia per kerta (la-su). Vanhemmat ovat tervetulleita avustajiksi – kurssilla tarvitaan ”pelisilmää” erottaa, milloin olla auttamassa ja milloin siirtyä tehtävästä kahvitauolle.

LumiWerneri (suksiKURSSI)

Kurssi on tarkoitettu 6 – 12 -vuotiaille laskuharrastustaan aloitteleville lapsille. Kurssin jälkeen lapsi osaa toimia itsenäisesti rinteessä; kääntää, jarruttaa, pysähtyä, käyttää hissiä, nousta ylös kaaduttuaan ja huolehtia välineistään. Nämä wernerit oppivat kurssilla rinneturvallisuuden pääsäännöt ja oppivat liikkumaan rinteessä ryhmässä – ja yksin. Tämän myötä koko perhe voi nauttia yhteisistä rinnepäivistä ja mukavasta lumiharrastuksesta.

VauhtiWerneri (suksiKURSSI)

Kurssi on tarkoitettu vähintään 6-7 -vuotiaille jo laskettelun perusteet hyvin hallitseville lapsille. Tämä on jatkotason ohjelma lapsille, jotka ovat käyneet LumiWernerin tai omaavat kurssilla opetettavat perustaidot. Kurssin jälkeen lapsi etenee erilaisissa rinne- ja lumiolosuhteissa varmasti. Lapsi osaa myös käyttää erilaisia hissejä ja pystyy omatoimisesti hyödyntämään oppimiaan taitoja.

lumilautailun alkeet

Kurssi on tarkoitettu lautailuharrastustaan aloitteleville (vähintään 8-vuotiaille) lapsille. Kurssilaisen tulee osata irrottaa ja kiinnittää itse siteet ja hänen tulee pystyä ryhmässä tapahtuvaan harjoitteluun. Alle 8-vuotiaiden lasten lumilautakokeiluun suositellaan yksityistuntia, sillä lumilautailu vaatii erityisen paljon opettajan tukea.

Kurssilla nuori lautailija oppii lumilautailun perusteet. Kurssin jälkeen lapsi osaa laskea loivissa rinteissä, käyttää erilaisia hissejä ja nousta ylös kaaduttuaan. Lapsi osaa hyödyntää hiihtokeskuksen tarjoamia laskumahdollisuuksia turvallisesti.

jatkokurssiT LUMIlaudalla

Jatkotason ohjelma on lapsille, jotka ovat käyneet alkeiskurssin tai omaavat vastaavat kurssilla opetettavat taidot. Kurssin jälkeen lapsi on varma laudalla ja hisseissä, hän pystyy omatoimisesti ja turvallisesti käyttämään eri hissejä ja rinteitä. Jatkokurssilla tutustutaan myös reileihin, hyppyreihin ja leikkaavaan käännöstapaan. 

Kurssien lisäksi tarjoamme laadukkaita yksityistunteja kaiken ikäisille laskijoille.

 

alppihiihdonopettaja tai lumilautaopettaja I

Järjestämme yhteistyössä Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n (SHKY) hiihdonopettajien ja lumilautaopettajien I -tason koulutuksia. Tämän kauden kaksi opettajakurssia järjestetään samanaikaisesti joulukuussa 2023. 

Kurssiaikataulu, lähijaksot (rinteessä) suoritetaan kahtena peräkkäisenä viikonloppuna: Kurssiryhmät ovat nyt täynnä!
8.12.2023 klo 17:30-20:00
9.12.2023 klo 9:30-17:00
10.12.2023 klo 9:30-17:00

15.12.2023 klo 17:30-20:00
16.12.2023 klo 9:30-17:00
17.12.2023 klo 9:30-17:00

Ennen rinteessä tapahtuvaa lähijaksoa Opettaja 1 -kurssi sisältää verkko-oppimisjakson (noin 3 viikkoa) ja lähipäivien jakson kahtena peräkkäisenä viikonloppuna. Pidämme kurssin käynnistyspalaverin marraskuussa ennen etäopiskelun aloitusta.

Kurssin hinta 420 euroa sisältää hissilipun kurssin ajaksi. Hyväksytyksi suoritetulla kurssilla saa pätevyyden opettaa SHKY hiihtokouluissa. Kurssin minimi-ikä on 17-vuotta. Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja pidätämme oikeudet muutoksiin.

Ilmoittautuminen kurssille viimeistään 1.11.2023. Kurssilaisten kick-off Teams kokous 6.11., jonka jälkeen aloitetaan verkko-opinnot.

Kiinnostuitko? Tule mukaan! Ilmoittaudu ja kerro itsestäsi lisää  uffe.tollet@gmail.com  puh 040 8402942.

Jos kaipaat lisätietoja tai esitteen kurssista, ota meihin yhteyttä hiihtokoulu@sveitsinhiihtokeskus.fi

 

lumilautaopettaja I

Järjestämme ylimääräisen lumilautaopettajakurssin helmi-maaliskuussa 2024.  

Kurssiaikataulu, lähijaksot (rinteessä) suoritetaan kahtena peräkkäisenä viikonloppuna: Kurssiryhmät ovat nyt täynnä!
23.2.2024 klo 17:30-20:00
24.2.2024 klo 9:30-17:00
25.2.2024 klo 9:30-17:00

1.3.2024 klo 17:30-20:00
2.3.2024 klo 9:30-17:00
3.3.2024 klo 9:30-17:00

Ennen rinteessä tapahtuvaa lähijaksoa Opettaja 1 -kurssi sisältää verkko-oppimisjakson ja lähipäivien jakso suoritetaan kahtena peräkkäisenä viikonloppuna. Pidämme kurssin käynnistyspalaverin ennen etäopiskelun aloitusta.

Kurssin hinta 420 euroa sisältää hissilipun kurssin ajaksi. Hyväksytyksi suoritetulla kurssilla saa pätevyyden opettaa Suomen hiihtokouluissa. Kurssin minimi-ikä on 17-vuotta. Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja pidätämme oikeudet muutoksiin.

Kiinnostuitko? Tule mukaan! Ilmoittaudu ja kerro itsestäsi lisää  uffe.tollet@gmail.com   puh 040 8402942.

Jos kaipaat lisätietoja tai esitteen kurssista, ota meihin yhteyttä hiihtokoulu@sveitsinhiihtokeskus.fi

 

alppihiihdonopettaja 2 kurssi

Järjestämme yhteistyössä Suomen Hiihdonopettajat ry:n (SHOry) kanssa Sveitsissä 2 tason opettajakurssin ensi vuoden alussa. Alppihiihdon opettaja 2 -kurssi keskittyy syventämään opetus- ja laskutaitoja erilaisissa olosuhteissa. Kurssi pohjautuu vahvaan vuorovaikutteisuuteen kurssilaisten ja kouluttajan välillä. Kurssilla hyödynnetään ohjaajakurssin jälkeen hankittua opetuskokemusta.

Opettaja 2 -kurssille pääsy edellyttää, että kurssilainen on suorittanut hyväksytysti:

 • SHOry:n tai SHKY:n alppihiihdon opettaja 1 -kurssi tai entinen ohjaajakurssi (lajitaito vähintään 2)
 • SPR:n EA 1 tai vastaavat tiedot ja taidot
 • 25 opetustunnin reflektointi (20 tuntia, jos kurssi käyty v. 2012 tai aiemmin)

Kurssin sisältö

 • Monipuoliset perustaidot (mm. freestyle, ratalasku)
 • Opettaminen, ongelmanratkaisu
 • Rinnetoimintaympäristön monipuolinen hyödyntäminen
 • Opetusharjoitukset (arvioitavat)
 • Itsensä kehittäminen
 • Lajitaidon näytöt ja teoriakoe (arvioitavat)

Tarvittavat varusteet

 • Alppihiihtovarusteet (rinnesukset ja twinit)
 • Kypärä
 • Kannettava tietokone, tabletti tai älypuhelin teoriakokeen suorittamista varten 

Ajankohta

12.-14.1.2024 (pe iltamäki)
19.-21.1.2024 (pe iltamäki)
2.-4.2.2024 (varalla pe iltamäki)

Sveitsin hiihtokeskus, Pujottelutie 1, Hyvinkää

Hinta 500 €

Sveitsin hiihtokoulu kerää ilmoittautumiset (hiihtokoulu@gmail.com) ja laskuttaa osallistumismaksun. Ilmoittautuminen kurssille viimeistään 15.11.2023 (kurssi on loppuunmyyty). Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Lisätiedot

+358 400 418858
hiihtokoulu@sveitsinhiihtokeskus.fi

+358 45 78348009
shory@hiihdonopettajat.fi

lasten, koululaisten ja OPISKELIJOIDEN liikuntakurssit

Yläasteen 7.-9. luokkalaisille tarjottava ALPPIHIIHDON iltapäiväkerho

ILMOITTAUTUMINEN KÄYNNISSÄ https://link.webropolsurveys.com/EP/878FA3770B339A40

Kurssin tarkoitus on kehittää laskutaitoja ja parantaa suoritusvarmuutta. Jaamme ryhmät rinteissä siten, että jokaiselle löytyy sopivan tasoinen  porukka. Nämä kurssit järjestetään nk. Suomen Mallin mukaisina nuorille tarjottavina kerhoina. Ota yhteyttä Hyvinkään liikuntatoimeen, jos kiinnostut näistä kursseista. Kurssi järjestetään neljänä keskiviikkona (vkot 6, 7, 9 ja 10 vuonna 2024).
Alppikerhopäivät: ke 7.2., ke 14.2., ke 28.2. ja ke 6.3. klo 16:30-18:30. Ilmoittautuminen tapahtuu joulukuussa 2023 Hyvinkään kaupungin liikuntatoimistoon webropol linkin kautta. Kerhoon mahtuu 20 nuorta – etusijalla ovat aloittelevat laskijat.  

HYSS pujottelukoulu yli 6 -vuotiaille lapsille

Aloitimme yhteistyön Hyvinkään Slalomseuran kanssa viime kaudella. Kaksi kertaa viikossa harjoitteleva Pujottelukoulu kokoontuu myös tänä vuonna n 20 kertaa (1,5 h/kerta) tiistaisin ja torstai-iltaisin. Opetuksen tarkoitus on kehittää monipuolisesti peruslaskutaitoja, lisätä vauhtikestävyyttä ja parantaa suoritusvarmuutta. Jokaiselle lapselle löytyy ammattimaista valmennusta ja yksilökohtaista ohjausta – kahdessa eri tasoryhmässä. Pujottelukoulu edellyttää kahden Wernerikurssin taitojen hallitsemisen eli se on jatkoharrastamiseen tarkoitettu kerhomainen valmennuskurssi.

Ilmoittautuminen/liittyminen Hyvinkään Slalomseuraan. Lisätiedot: Sanna Ketonen puh 050 386 0689 ketonen.sanna@gmail.com 

Opiskelijoiden ylimääräinen liikuntakurssi (2 ops) – rinneharjoittelijat

Kurssin tarkoitus on kehittää laskutaitoja, opastaa avustamaan ja ohjaamaan lapsiryhmissä. Kurssi järjestetään arkipäivinä ma-pe vko 50/23 aikana ja sinne valitaan II asteen opiskelijoita sekä alppihiihto että lumilautaryhmiin. Ryhmiin ilmoittautuneita tulee olla min 6 ja maksimissaan 10 opiskelijaa. Lisätietoja voi kysyä esim. Hyrian tai Hyvinkään lukion opinto-ohjaajilta ja liikunnanopettajilta.

Kurssi kestää 30 tuntia (2 ops). Kurssin läpäistyään opiskelija saa mahdollisuuden hakea töihin Sveitsin hiihtokouluun apuopettajaksi.

 

Ilta- ja viikonloppukurssit

Aikuisten kurssit

Kurssin tarkoitus on kehittää laskutaitoja ja parantaa suoritusvarmuutta. Jaamme ryhmät rinteissä siten, että jokaiselle löytyy sopiva porukka. Aikuisten kursseja järjestetään kysynnän mukaan. Löydät kurssitarjontaa kotisivuiltamme ja voit ilmoittautua verkkokaupassa.

Opettajamme ovat koulutettuja ja kokeneita alan ammattilaisia!
Tule mukaan kivaan porukkaan!

Järjestämme räätälöityjä yksityiskursseja myös erilaisille ryhmille:

 • Ilmoittautuminen sähköpostilla tai puhelimitse.
 • Kurssin hinta on 135 € / osallistuja (hinta sisältää hissinousut kurssin ajan).
 • Kurssi 2 x 100 min.
 • vähintään 4 osallistujaa. Lautaryhmien maksimikoko on 8 henkeä per opettaja, suksiryhmissä 10 per opettaja. 

Alkeiskurssit suksilla ja laudalla

Kurssilla lähdetään liikkeelle laskemisen alkeista, tasamaalta ja mattohissiltä kohti itsenäistä hiihtokeskuksen käyttöä. Kurssille tarvitaan intoa uuden oppimiseen, sisukkuutta ja avointa asennetta. Erityisesti lumilautailu on jännittävä harrastus ja alkuvaiheen huolellinen harjoittelu palkitaan vasta myöhemmin. 

Jatkokurssit eri välineillä

Alkutaitojen varmistuessa treenaamme yhdessä myös maastoon, lumeen ja eri tilanteisiin soveltamista. Tavoitteena on oppia leikkaava käännöstapa ja hyödyntää uusimpia välineitä, aluksi vaikka korkeatasoisesta vuokraamostamme.
Järjestämme myös Ratalaskukursseja tarvittaessa. 

Ilmoittautuminen verkkokaupan kautta tai kyselyt sähköpostilla: hiihtokoulu@sveitsinhiihtokeskus.fi tai sms/puhelimitse: 0400 418 858

Kurssin hinta on 80 €/ henkilö ja sen kesto 100 min. Min 4 osallistujaa.

Erikoiskurssit

Freestyle, Freeride ja Kumparelaskutekniikat

10-15 -vuotiaille nuorille suunnattu tapahtumapäivä tai viikonloppu. Osallistuja tulee osata laskea itsenäisesti rinteessä ja käyttää erilaisia hissejä. 

Kurssin tarkoitus on kehittää tasapainoa ja omia taitoja rinteessä ja opastaa nuori turvallisesti hyppyreiden, pressien ja muiden freestylen suorituspaikkojen pariin.  

Osallistuminen suksilla tai laudalla. Samassa ryhmässä ei voi olla laskijoita eri välineillä, sillä suoritukset ovat erilaisia – ja oppimispolku sen vuoksi toisistaan poikkeava.

Kysy yksityistä kurssia omalle porukalle teille sopivaan ajankohtaan

2*100 min kurssin hinta on 90 € /oppilas.
4* 100 min kurssin hinta on 135 € / oppilas.
Min. 4 osallistujaa.

Freestylen perusteet

 • hiihtokoulussamme on opettajina useita freestyle -taitureita ja Suomen parhaimmistoa. 
 • laskuvälineeksi käy yhtä hyvin lauta kuin sukset, mutta suksi- ja lautaryhmät 
 • hyppyjen-, reilauksen-, switch/fakielaskun-, jibauttelun perusteet

 

Osta hiihtokoulutunti tai kurssi lahjaksi

Lahjakortteja on saatavilla yksityistunneille, kursseille tai haluamallesi summalle.  Wernerikurssi on joululahja, josta lapsi saa elämän mittaisen uuden harrastuksen. Teemme vaikkapa pukinkonttiin lahjakirjeen, joten ota meihin yhteyttä. 

Ota yhteyttä

Puhelinnumerot

Lipunmyynti: 0400 877077
Hiihtokoulu: 040 1662221
Vuokraamo: 0400 954585

Osoite

Pujottelutie 1, 05880 Hyvinkää

Lisätiedot

hiihtokoulu@sveitsinhiihtokeskus.fi

Pitkä Kevät EXTRA DAY sunnuntaina

Sveitsissä ei pyöritellä peukaloita vaan vedetään Pitkä Kevät äärimmilleen. Snow Plazan extrapäivä kevätsetupilla ja yhdellä hissillä sunnuntaina 28.4. klo 10-15. Päivälippu 16 € Samalla mahdollisuus ostaa kausikortti aukioloajan puitteissa (myös liikuntaeduilla)...

Kiitos 10.10.2023 – 20.4.2024

Sveitsi kiittää jokaista laskijaa, upeaa henkilökuntaa, kumppaneita ja...

SVEITSI TÄNÄÄN 16.4. SULJETTU

Hiihtokeskus on tänään 16.4. suljettu vesisateen johdosta. Perherinne ja Snow...

Päivän kurssit

Avoimet hissit

0/5

Avoimet rinteet

0/9

Meininki

6/5

Yhteystiedot

Sveitsin Hiihtokeskus Oy

Pujottelutie 1

05880 Hyvinkää

toimisto@sveitsinhiihtokeskus.fi

Myynti/Info 0400 877 077
Hiihtokoulu  040 1662221
Vuokraamo 0400 954 585

Sveitsi-info

Verkkosivuston kuvat Tom Brunberg, Tiia Nyholm, Ville Vappula ja Pasi Salminen.