Rinteitä avoinna ja Black Friday!

23.11.2022

Sveitsin hiihtokeskuksen kausi alkoi tänä vuonna jo lokakuussa kun kahtena pienen pakkasen yönä onnistuimme lumettamaan miniparkin ja ensimmäisen hissiladun. Kolmen viikon jälkeen siitä pakkaset saapuivat ja tätä kirjoitettaessa (Ke 23.11.) rinteitä on auki kaksi – Perherinne ja Snow Plaza. Muut rinteet ovat sään suosiessa raivokkaan lumetuksen kohteena ja hyviä uutisia on luvassa seuraavien päivien aikana.

Black Friday tarjouksessa meillä ei ole kausikortteja. Seuraavan kauden kausikorttien edullinen ennakkomyynti alkaa tammikuussa ja varmistaaksesi edullisen kortin seuraavalle kaudelle kannattaa olla kevään aikana hereillä.

Black Friday tarjoukset:

 • 10 X Iltalippu 119€ (320€) – kortit tulevat kertakäyttöisille yksittäiskorteille ja ne eivät ole henkilökohtaisia. Iltaliput tulee käyttää kuluvan kauden aikana ja ne ovat voimassa arkisin keskuksen aukioloaikoina.
 • 5 X Päivälippu 119€ (185€) – kortit tulevat kertakäyttöisille yksittäiskorteille ja ne eivät ole henkilökohtaisia. Päiväliput ovat voimassa niin arkisin kuin viikonloppuisinkin. Päiväliput tulee käyttää kuluvan kauden aikana ja ne ovat voimassa kaikkina päivinä keskuksen aukioloaikoina.
 • 1 X Alppimaan kausikortti 69€ (99€). Alppimaan kausikorttiin tarvitset etälukukortin tai tarvittaessa uuden, jonka lisäkustannus on 7€.

Sveitsin hiihtokeskuksessa on kahdeksan rinnettä.

 1. Alppimaa on mattohissillä varustettu ensirinne ja lumetettu pulkkamäki.
 2. Helppo Perherinne, jossa noustaan ns nappi/teleskooppihissillä, mikä helpottaa harrastuksen alussa olevia.
 3. Sveitsi Snow Plaza – Niin ammattilaskijoiden, aktiiviharrastajien kuin parkkilaskemista aloittavien suureen suosioon noussut rinne, joka rakennetaan kauden aikana lukuisia kertoja uusiksi ja sen kunnostuksesta huolehditaan parhaiden ammattilaisten toimesta päivittäin.
 4. Iso Mäki – Sveitsin klassikko “perinteisen laskettelun” rinne vauhdikkaille käännöksille.
 5. Hyppylinjat uusittiin niin että nyt samassa isossa linjassa on kolme lähtöä joissa kussakin kaksi eri kokoista hyppyriä. Pienemmässsä linjassa on kaksi lähtöä ja kummuilla kaksi eri kokoista hyppyriä.
 6. Rosa Plateau Kilparinne joka sai uuden nimen paitsi Sveitsin Zermatin yläjäätikön myös alppitähti Rosa Pohjolaisen mukaan. Rinteessä treenaavat ja kisaavat HySS harrastajat ja se on myös kaikille avoinna mikäli oman vauhdin testaaminen kisarinteen olosuhteissa kiinnostaa. Rinteen laidalta löytyy myös Sveitsi FreeRide Zone joka lumetetaan kauden alkuun ja sen jälkeen jätetään ajamatta.
 7. Pitkä Perherinne lähtee ankkurihissien päältä Sveitsin huipulta Ison mäen lähdöstä ja yhdistyy Perherinteeseen.
 8. Kauden uutuus on lumilautailija Sami Luhtasen rakentama Sveitsi Super Natural, joka yhdistelee freeridea, parkkia ja luonnonesteitä. Rinteessä on myös luonnon paippi sekä puusta rakennettuja obstaakkeleja sekä hyppyreitä. Rinteessä kisataan ainoana Suomessa keväällä Burton Mystery Tour osakilpailu.

Sveitsissä alkaneelle kaudelle on tehty olosuhteisiin lukuisia parannuksia. Valaistuksen kehitysprojektin ensimmäisessä vaiheessa valaisimia on vaihdettu ja parannettu, lumetuskalustoa on lisätty ja ajanmukaistettu, ravintola saa laajennuksessa huomattavasti lisää asiakaspaikkoja, hiihtokoulun toimintaa on kehitetty ja rinnekoneisiin on tehty uusia investoineja sekä rinnetoiminnan ylläpitohenkilökuntaa on lisätty. Sveitsi jatkaa “laskijat edelle” ajattelutavalla kehitystoimenpiteitä jatkuvasti.

Pitkä Kevät EXTRA DAY sunnuntaina

Sveitsissä ei pyöritellä peukaloita vaan vedetään Pitkä Kevät äärimmilleen. Snow Plazan extrapäivä kevätsetupilla ja yhdellä hissillä sunnuntaina 28.4. klo 10-15. Päivälippu 16 € Samalla mahdollisuus ostaa kausikortti aukioloajan puitteissa (myös liikuntaeduilla)...

Kiitos 10.10.2023 – 20.4.2024

Sveitsi kiittää jokaista laskijaa, upeaa henkilökuntaa, kumppaneita ja...

SVEITSI TÄNÄÄN 16.4. SULJETTU

Hiihtokeskus on tänään 16.4. suljettu vesisateen johdosta. Perherinne ja Snow...

Päivän kurssit

Avoimet hissit

0/5

Avoimet rinteet

0/9

Meininki

6/5

Yhteystiedot

Sveitsin Hiihtokeskus Oy

Pujottelutie 1

05880 Hyvinkää

toimisto@sveitsinhiihtokeskus.fi

Myynti/Info 0400 877 077
Hiihtokoulu  040 1662221
Vuokraamo 0400 954 585

Sveitsi-info

Verkkosivuston kuvat Tom Brunberg, Tiia Nyholm, Ville Vappula ja Pasi Salminen.